Mijas Costa

Mijas Costa ligt in het centrum van de Costa del Sol in het zuiden van Spanje en strekt zich uit over 12 kilometer langs de mediterrane kust van Cabo Pino in Marbella in het westen naar Fuengirola in het Oosten.

La Cala de Mijas (de baai van Mijas) is een klein stadje bekend om de kwaliteit van de stranden, die een van de beste in de provincie Malaga is. Een geweldige locatie om te genieten van de zon en de zee of het beoefenen van de vele sporten, zoals jetskiën, waterskiën of paragliden. Langs de stranden van Mijas is er een lijn van typische strandbars gebouwd op het zand, lokaal bekend als ‘chiringuitos’.

Dit kleine stadje is het centrum voor (adminstratieve) diensten van Mijas Costa. Het beschikt over scholen, medische centra, een scala aan winkels en restaurants, en de beste stranden in dit deel van de Costa del Sol. Op woensdagen en zaterdagen is het heerlijk struinen over ‘el barratillo’, de lokale markt.

Voor liefhebbers van golfliefhebbers is het zeker een aanrader, want Mijas heeft een aantal van de meest bekende golfbanen.

Shoppen in Mijas Costa
Je vindt een ruime keus aan winkels in de grotere wijken van Mijas Costa. Calahonda en La Cala hebben beide verschillende supermarkten, waaronder Supersol, Mercadona en Lidl. La Cala heeft een selectie van kleine winkels en de wekelijkse markt vindt plaats op woensdag. Banken en andere winkels zoals apotheken, kiosken en drogisterijen zijn ook te vinden in La Cala en Calahonda. De winkelcentra van La Cañada (Marbella) en Miramar (Fuengirola) liggen op een korte afstand rijden. De Decathlon, Dunnes Stores en Iceland winkels bevinden zich ook in Fuengirola.

Restaurants

Restaurants in centrum Miraflores (15 min wandelen):
– Restaurant Venta de Golf
– Pizzeria La Terraza
– Indiaas/Mexicaans restaurant
– Spaans restaurant Sol y Sombra
– Verder nog een Indiaas en een BBQ restaurant

Strand
– El Juncal Beach, met MAX beachclub en verder zitten er richting Calypso / Calahonda ook verschillende Spaanse tapas tentjes. Klein maar hier komen veel locals tussen middag wat te eten of drinken. Vanaf strand Max Beach rechts strandpad volgen en rechts aanhouden onder viaduct richting El Zoco.
– Strand La Cala richting Fuengirola, dit is vanaf El Juncal links de wandelpad en ongeveer 4 km. Hier zitten veel strand tentjes en grote mooie stranden.
– Strand Cabopino met auto of bus richting Marbella en in de toekomst via wandelpad goed te bereiken. Groot strand en erg gezellig met lekkere restaurantjes op het strand.

De golfclub Miraflores Golf heeft een restaurant waar je kunt eten of kop koffie drinken. Is vanaf complex links omhoog en kijk je op vanaf het zwembad beneden op ons complex.

Eten en drinken:
– Village Inn, bij driving range (5 min lopen)
– Bij de Golf club Miraflores (1e weg links aanhouden)
– George’s (ongeveer 20 min wandelen)
– Davids bar, richting strand langs George’s (t/o taxistandplaats)
– Mister Noodles (zijstraat langs Davids bar)
– Chiringuito El Juncal aan het strand

Activiteiten

• Riviera strand met Chiringuito El Juncal ca. 1.5 km Av del Golf naar beneden.
• Wandelen naar La Cala de Mijas via de kust. Houten wandelpad van ca. 4 km. Vele restaurants aan het strand. Met bus lijn M-119 terug naar appartement is mogelijk.
• Zwembaden 2x buitenbad en binnenbad van okt tot mei.
• Tennisbanen op het complex (tennisrackets aanwezig)
• Mijas Pueblo, info beschikbaar in appartement.
• Marbella, met bus M-220 goed te bereiken
• Fuengirola, met bus of auto. Verschillende goed(kop)e tapas tentjes.
• Zaterdag markt in La Cala, wandeling van 5-6 km langs strand.
• Strand Cabopino met auto of bus en in toekomst via wandelpad langs het strand.
• Markt in Fuengirola dinsdagmorgen (El Mercadillo), de grootste buitenmarkt aan de kust.
• Golfbaan Miragolf; Alles om te golven is te huur.
• Driving range; 30 golfballen voor 2€ en golfclubs gratis.
Camino el Rey kloof


Start typing and press Enter to search