Marbella

Marbella is een populaire badplaats gelegen tussen Gibraltar en Malaga in. De stad ligt op 60 kilometer van Malaga: de stad met misschien wel het beste klimaat in Spanje. De berg ‘La Concha’ (Sierra Blanca) beschermt Marbella namelijk van de koude winterse wind uit het noorden, maar ook van de warme zomerwind. De stad heeft net als de rest van Andalusië een mediterraan klimaat en de gemiddeld temperatuur is zo’n 18 graden en er valt door het hele jaar heen maar weinig regen. Door dit heerlijke klimaat kan je Marbella het hele jaar door goed ontdekken.

De boulevard van Marbella is the place to be in de stad. De boulevard strekt zich oud van het historische Marbella tot in het mondaine Puerto Banus. Aan de boulevard zijn er ontelbare restaurants, winkeltjes en bars te vinden. De andere zijde wordt natuurlijk gevormd door het schitterende strand van Marbella.

Het oude gedeelte van Marbella kenmerkt zich door haar witte straten en vele historische kerken. Het belangrijkste plein van het centrum is ‘Plaza de los Naranjos’ waaraan het stadhuis gelegen is.

Dit plein is vernoemd naar de vruchten die daar rijkelijk aan de bomen groeien, de welbekende Spaanse sinaasappelen. In combinatie met de witte huizen die dit plein omcirkelen, is het Plaza de los Naranjos een idyllische locatie die zeker het bezoeken waard is. Tevens is dit plein gelegen in het oude centrum van de stad. Je kan hier veel typische Spaanse straatjes en restaurantjes vinden.

plaza-de-los-naranjos

Puerto Banus

Door het bijzonder goede klimaat heeft Marbella veel aandacht gekregen van de ‘rich and famous’. Puerto Banus heeft een jachthaven die plaats biedt voor meer dan 900 jachten. Zelfs de koning van Saoedi-Arabië heeft hier zijn ‘bootje’ liggen. Met een bezoek aan Puerto Banus kan je je dus echt even in een andere wereld wanen. Het is een prachtige haven waar je een heerlijk uitzicht hebt op de zee en op La Concha. Aan de haven liggen vele restaurantjes en barretjes vanwaar u de enorme en vooral exclusieve boten kunt bekijken. Bar Sinatra’s aan begin van de haven in een leuk café waar veel mensen ontmoetingspunt hebben.

puerto-banus

Start typing and press Enter to search