Fuengirola

De bekendste bezienswaardigheid van Fuengirola is het Castillo Sohail. Dit kasteel ligt strategisch op een hoger gelegen deel van de stad. Het is gebouwd in de tiende eeuw door de Moren en diende ter verdediging van de riviermonding. Door de gunstige ligging is het ook gebruikt in de tijd van de Romeinen. Sinds het verlies van zijn militaire functie is het kasteel ernstig verwaarloosd geweest.

la constitucion

In de zomer worden op de heuvel veel evenementen en festivals georganiseerd. En de openingstijden zijn van woensdag t/m zondag 10:00 – 14:30

Plaza de la Constitución is het bekendste plein van Fuengirola. Er zijn uitermate gezellige restaurantjes en cafés te vinden. Het is hier dan ook superdruk in de zomer. Vooral in de avond moet je hier een keer zijn geweest. Wanneer de zon onder is, ontstaat er een gezellige sfeer dankzij de intieme verlichting. Meestal is er live-muziek.

Museo de la Ciudad is het Stedelijk museum van Fuengirola. Het heeft een geweldige ligging in de binnenstad vlakbij het gemeentehuis.

Het Plaza de España is samen met het Parque del Sol (grenzend aan de dierentuin) het mooiste park van Fuengirola. Het staat vol met, in de schaduw gevallen, bankjes en speeltoestellen. Dit komt door de geplante (palm)bomen.


Start typing and press Enter to search